0
Your Cart

Om Salix Skin

“Unna dig naturlig hudvård, för din och planetens skull”

Salix Skins slogan säger mycket om företaget. Salix Skin vill erbjuda hudvårdsprodukter med naturen i fokus. Jag vet att det som konsument idag kan vara näst intill omöjligt att kunna vända på en hudvårdsprodukt och förstå alla ingredienser. På Salix Skin tar jag noga fram produkter med syfte att använda så få, men så kraftfulla ingredienser som möjligt, givetvis helt ekologiska. Detta för att du inte ska behöva oroa dig för en lång ingredienslista med krångliga ord. Salix Skins produkter innehåller aktiva naturliga, ekologiska och veganska ingredienser som har en tydlig effekt på huden. Företagets vision är att du som kund ska vara totalt medveten om vad som hamnar på din hud, och vi gör jobbet åt dig!

Jag som grundat företaget heter Johanna Gillberg och idén att starta Salix Skin har sin bakgrund i att jag alltid varit väldigt intresserad av både hudvård, kosmetik och processen bakom. Jag tycker det är väldigt intressant att se hur olika ingredienser reagerar både med varandra och med huden. Under år 2020 fick jag en idé. Jag hade under de senaste åren förfinat min samling av hudvårdsprodukter och kommit fram till en specifik ingrediens som min hud verkligen tyckte om – Salicylsyra.

Jag började göra research om denna beta hydroxisyra (BHA) och tog reda på hur den fungerar på huden. Jag letade efter en hudvårdsserie som hade salicylsyra i alla sina produkter, men hittade ingen. De flesta produkter innehöll också syntetisk salicylsyra, vilket jag tyckte var konstigt när jag visste att det utvinns naturligt från pilträd. Det ena ledde helt enkelt till det andra och jag beställde hem några ingredienser som jag började experimentera med hemma i köket. 

Det tog ett bra tag att få formulan på min första produkt att sitta, men responsen jag fått från kunder som testat den har varit så värt tiden!

// Johanna Gillberg, Grundare av Salix Skin